Home Omgeving Interieur Terras Menukaart Reservatie Contact

Herberg sinds 1779

Elke dag open vanaf 18u. Op zondag open vanaf 11u.
Gesloten op maandag en dinsdag.

Historiek

De archieven van de gemeente Westouter vermelden een brand in 1779 in herberg Sint-Hubertus, gelegen op de ‘plaets’ van het dorp. Dit is de oudste teruggevonden vermelding.
Echter, een nauwkeurig nazicht van de kaart van Westouter in ‘Flandria Illustata’, uitgegeven door Sanderus in 1644, laat echter een vroeger bestaan van herberg Sint-Hubertus vermoeden.

De gemeentearchieven betreffende de 19de eeuw bevatten verschillende PV’s opgemaakt voor misdrijven gepleegd in herberg Sint-Hubertus: twee voor diefstallen en meerdere voor vechtpartijen.

herberg herberg

Bovenstaande foto toont ons herberg Sint-Hubertus tijdens de bevrijding op het einde van Wereldoorlog II. Op 6 september even voor de middag, valt een kolonne van de eerste Poolse tankdivisie via de Boeschepestraat, vanuit Frankrijk, België binnen. Deze foto is een fragment uit een beeldopname gemaakt vanuit een Shermantank en bewaard in de archieven van het
Polish Institute en Sikorski Museum in Londen.

In de bocht rond de kerk begroeten de Westouternaars uitbundig de Poolse bevrijders. Aan de voorgevel van herberg Sint-Hubertus hangt de Belgische tricolore. In de open deur staan de toenmalige uitbaters Agnes Croquette en André Hoornaert. Links staat een door kinderen beklommen Shermantank geparkeerd.